• If you use a proxy server or a VPN for registration or login, your account could be directly banned. The reason is that you may register or login via an IP address that was used by a Members which was banned in the past. The same applies if different users use one device (PC, laptop, smartphone), this will also leads to a ban! If you are banned for using a VPN Contact us by open ticket

Jak zablokować aktualizację do Windowsa 10

D

Darth Vader

Witam i zapraszam do skorzystania z mojego poradnika! Aby zablokować aktualizację Windowsa 10 w Windows 7 która ujawnia nam niechcianą ikonkę na pasku startu czyli ikonkę aktualizatora Windows 10 należy wykonać bardzo proste kroki.

Jest wiele poradników w internecie jednak ja uważam, że mój sposób jest najłatwiejszy i najszybszy.

Zaczynamy!

1. Wchodzimy do Panelu Sterowana i klikamy Windows Update
  2. Jeśli mamy już ikonkę klikamy wyświetl historię aktualizacji
  3. Jeśli nie mamy jeszcze ikonki wchodzimy w oczekujące aktualizacje
  4. Szukamy aktualizacji o numerze KB3035583
  5. Wchodzimy w zainstalowane aktualizacje (po lewej stronie okna, na dole) i klikamy odinstaluj
  6. Restartujemy komputer, ponownie wchodzimy w aktualizacje
  7. Jeśli system wyszuka nam aktualizacje to wchodzimy w ich listę, powinna ponownie pojawić się wymieniona w punkcie 3 aktualizacja
  8. Klikamy prawym przyciskiem myszy na aktualizację i wybieramy ukryj aktualizację
  9. Gdyby nam coś odbiło i chcielibyśmy ta aktualizację ponownie to wchodzimy w przywróć ukryte aktualizacje i usuwamy ją listy aktualizacji
Dzięki temu zabiegowi system nie będzie już wyszukiwał nam i instalował aktualizacji która pokazywała niechcianą ikonkę aktualizacji do windowsa 10.

Jakie to ma jeszcze zastosowanie?​

Blokada przed przypadkową aktualizacją gdy komuś pożyczamy laptopa, blokada przed automatyczną aktualizacją - wiele osób skarżyło się, że system sam się aktualizował do W10, teraz już tego nie będzie.

Top Bottom