D
Darth Vader
Witam i zapraszam do skorzystania z mojego poradnika! Aby zablokować aktualizację Windowsa 10 w Windows 7 która ujawnia nam niechcianą ikonkę na pasku startu czyli ikonkę aktualizatora Windows 10 należy wykonać bardzo proste kroki.
Jest wiele poradników w internecie jednak ja uważam, że mój sposób jest najłatwiejszy i najszybszy.
Zaczynamy!
a, blokada przed automatyczną aktualizacją - wiele osób skarżyło się, że system sam się aktualizował do W10, teraz już tego nie będzie.
Jest wiele poradników w internecie jednak ja uważam, że mój sposób jest najłatwiejszy i najszybszy.
Zaczynamy!
- Wchodzimy do Panelu Sterowana i klikamy Windows Update
- Jeśli mamy już ikonkę klikamy wyświetl historię aktualizacji
- Jeśli nie mamy jeszcze ikonki wchodzimy w oczekujące aktualizacje
- Szukamy aktualizacji o numerze KB3035583
- Wchodzimy w zainstalowane aktualizacje (po lewej stronie okna, na dole) i klikamy odinstaluj
- Restartujemy komputer, ponownie wchodzimy w aktualizacje
- Jeśli system wyszuka nam aktualizacje to wchodzimy w ich listę, powinna ponownie pojawić się wymieniona w punkcie 3 aktualizacja
- Klikamy prawym przyciskiem myszy na aktualizację i wybieramy ukryj aktualizację
- Gdyby nam coś odbiło i chcielibyśmy ta aktualizację ponownie to wchodzimy w przywróć ukryte aktualizacje i usuwamy ją listy aktualizacji
Jakie to ma jeszcze zastosowanie?
Blokada przed przypadkową aktualizacją gdy komuś pożyczamy